Tränare

På Fågelbro har vi tillgång till flera av Sveriges mest eftertraktade tränare inom både hoppning och dressyr.

För sina elever erbjuder flera även video-träning efter överenskommelse.


Vi har också ett antal populära gästtränare varje säsong.


  Martin Ågervall

  Dressyr

  Martin har arbetat och utbildat sig i Tyskland. Har bl a gått den treåriga tyska beridarutbildningen med högsta betyg i dressyren. Under tiden i Tyskland utbildade han även flera hästar till Grand Prix.

  Martin tävlar t o m svår dressyr.

  Utbildning och träning sker efter det klassiska tyska utbildningssystemet med utbildningsskalan som grund, där målet är att få en glad, lättriden och sund häst som med lätthet och positiv inställning till arbetet utför sina rörelser!

  1-2 g/v

  Olle Granqvist

  Hästgym/ markarbete

  Olle är en eftertraktad tränare som fokuserar på stärkande och korrekt arbete för hästen. Med  utmanande markövningar som ger tydliga resultat och insikter lyfter han både häst och ryttare.

  1 g/v
  Moa Grödinger

  Dressyr

  Moa är C-tränare i dressyr, fystränare, personlig tränare och ingår i Ridsportförbundets resursteam för Talang nivå 3 & 4.

  1 g/v
  Magnus Söderquist

  Hopp

  Jag är c-tränare i hoppning och dressyr. Jag har själv tävlat upp till 140 hoppning, och även tränat galopphästar. Jag har också jobbat utomlands med elever på stora tävlingar. Jag har över 30 års erfarenhet av träning och utbildning av hästar och elever. Jag brinner för träning och utveckling av hästar och elever. Jag tror på individanpassad träning där man tillsammans sätter målen. Det viktigaste är att det ska vara lustfyllt och roligt att utöva världens häftigaste sport.

  1 g/v  Kontakt: Sara Sjögren


  Ann Liwing

  Hopp

  Ann är B-tränare i hoppning, och enormt uppskattad och mycket meriterad tränare som även själv är aktiv ryttare på svår-klass nivå.

  2 g/m  Kontakt: Sara Sjögren


  Jennifer Svensson

  Dressyr

  Ninni som hon till vardags kallas är en välanlitad dressyrtränare som förra året hade hela 7 ekipage som red SM - både bland ponny och häst. Ett par av hennes elever red även NM och EM.

  Ninni fick sin tränarutbildning när hon jobbade för Klaus-Martin Rath i Tyskland och driver numera JS Dressage. Ninni rider och tävlar själv på Grand Prix nivå och har flera vinster på Falsterbo Horse Show, Breeders Trophy och Lövsta Future Challenge med sin godkända hingst Sibelius 1315.
  Ninni kommer till Fågelbro ca 1 helg/månad. Övrig tid är det möjligt att träna för henne digitalt.

  1 g/m