Tränare

På Fågelbro har vi tillgång till flera av Sveriges mest eftertraktade tränare inom både hoppning och dressyr.

För sina elever erbjuder flera även video-träning efter överenskommelse.

Vi har också ett antal populära gästtränare varje säsong.

För klubbens medlemmar finns det även möjlighet att hyra PIXEM kamera, för att enkelt kunna rida för tränare på länk. Läs mer här

Martin Ågevall (Dressyr)

Martin har arbetat och utbildat sig i Tyskland. Har bl a gått den treåriga tyska beridarutbildningen med högsta betyg i dressyren. Under tiden i Tyskland utbildade han även flera hästar till Grand Prix. Martin tävlar t o m svår dressyr.

Utbildning och träning sker efter det klassiska tyska utbildningssystemet med utbildningsskalan som grund, där målet är att få en glad, lättriden och sund häst som med lätthet och positiv inställning till arbetet utför sina rörelser!

Kontakt: Katrin Wannerek
    När: Varannan vecka måndagar

Per Sandgaard (Dressyr)

Per är landslagsryttare och tränare i dressyr, driver sin verksamhet tillsammans med Pether Markne på Broholms gods i Gudme på södra Fyn.

Per har även utbildat och tävlat yngre hästar med stor framgång. I tränarrollen kombinerar Per dressyrintresset med sin pedagogiska utbildning, något han hoppas kunna utveckla ytterligare i framtiden. Han är en populär ungdomstränare i dressyr och har elever upp till Grand Prix-nivå i både Sverige och Danmark. Per Sandgaard Dressyr

Emma Willcox
    När: Cirka en gång i månaden

Moa Grödinger (Dressyr)

Moa är C-tränare i dressyr, fystränare, personlig tränare och ingår i Ridsportförbundets resursteam för Talang nivå 3 & 4.

moa@grodinger.com+46733682748
    När: Varannan vecka Torsdagar

Ewa Hellström (Hoppning)

Ewa har arbetat som beridare och unghästutbildare. Meriter:

SM-guld samt flera mästerskapsmedaljer på ponny, placeringar till och med 1,50-klasser som ungdomsryttare. Utbildat flertalet unga hästar till årgångschampionat såsom Breeders Trophy och Falsterbo.
    När: Varannan vecka tisdagar

Ann Liwing (Hoppning)

Ann är B-tränare i hoppning, och enormt uppskattad och mycket meriterad tränare som även själv är aktiv ryttare på svår-klass nivå.
    Kontakt: Marie Demburg
    När: Varannan vecka tisdagar

Magnus Söderquist (Hoppning)

Jag är c-tränare i hoppning och dressyr. Jag har själv tävlat upp till 140 hoppning, och även tränat galopphästar. Jag har också jobbat utomlands med elever på stora tävlingar. Jag har över 30 års erfarenhet av träning och utbildning av hästar och elever. Jag brinner för träning och utveckling av hästar och elever. Jag tror på individanpassad träning där man tillsammans sätter målen. Det viktigaste är att det ska vara lustfyllt och roligt att utöva världens häftigaste sport.

Olle Granqvist (Markarbete/HästGym)

Olle är en eftertraktad tränare som fokuserar på stärkande och korrekt arbete för hästen. Med utmanande markövningar som ger tydliga resultat och insikter lyfter han både häst och ryttare.